НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

ДАНС влезе в хасковската болница

ДАНС влезе в хасковската болница заради източване на Здравната каса, съобщиха от прокуратурата. По случая вече е започнало разследване, което се наблюдава от районната прокуратура.

Според официалната информация са съставяни документи с невярно съдържание и отчитане впоследствие на извършени  дейности по клинична пътека. Така е дадена възможност на болницата да източва бюджета на НЗОК.

От държавното обвинение посочват, че данни за извършени злоупотреби са постъпили в ДАНС и на 11 декември е започнало досъдебното производство.

Лекари от Инвазивното отделение са деларирали неверни неща, съставяли са документи с невярно съдържание и са поставяли стентове на пациенти.

При извършено претърсване и изземване в МБАЛ – Хасково АД , са били открити и иззети медицински изделия „Интракоронарен стент“, общо 23 броя, запечатани в алуминиеви опаковки, за които се предполага, че  са отчетени като реално използвани и по този начин на лечебното заведение са изплатени незаработени финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Ще бъдат иззети още документи, ще се провеждат разпти и експертизи.

One thought on “ДАНС влезе в хасковската болница

Коментарите са затворени.