Новини

Двама с опасност за живота след катастрофа, трима в ареста за алкохол и дрога

Несъобразена с атмосферните условия скорост е изпратила двама мъже в пловдивската болница с тежки травми. Вчера около 16 часа на пътя за с.Караманци, водач на 66г. от с.Лясковец не е съобразил скоростта си с мократа настилка при проливния дъжд. Шофьорът е загубил е управлението и е излязъл в ляво извън пътя, ударил се е в мантинела и се е преобърнал в крайпътна нива. От удара той е с фрактура на основата на черепа и на всички лицеви кости. Настанен е в пловдивската болница с опасност за живота. В катастрофата са пострадали и возещите се в колата пътници от същото село: 47-годишен – с фрактура на ребра и ломбални прешлени и контузия на бял дроб, с опасност за живота. Той също е транспортиран в болницата в Пловдив. Третият пострадал е 49-годишен, возещ се отзад в автомобила, който е с контузия на глава и тяло, без опасност за живота.

При още една катастрофа в Хасково, полицаите са установили 28-годишна жена да шофира пияна. Тя подкарала мотопед след употреба на 1,38 промила алкохол. При справка полицаите констатирали и че е неправоспособна.

През денонощието униформените са арестували и трима недобросъвестни водачи. Двама от тях – мъж на 60г. и жена на 29г. са установени с алкохол в кръвта. Водачът от с.Йерусалимово е с 2,1 промила, а хасковлийката – с 1,69. Задържан за шофиране след употреба на дрога е и 30-годишен любимчанин. Дрегерът отчел наличие на канабис.