БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 10. Стачка от понеделник. Обсаждат парламента и съдебните палати

Национална стачка от понеделник, ще бъдат бъдат обсадени парламентът, съдебните палати, както и всички обществени и общински сгради в държавата. Това бе обявено на 10-я ден от протестите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев.

„В понеделник, в 7 сутринта нека всички да се съберем  пред парламента, да изгоним депутатите. Целта на националната стачка е мирна. Събираме се в понеделник. Носете си нещо за ядене и застанете там, където ще пречим ефективно на властта. Ще обсъдим не само парламента, а и съдебните палати в цялата страна. Ще обсадим всички обществени сгради. Седнете, където можете. Никой не може да упражни насилие срещу вас. Снимайте. Помнете, че това е последната възможност да изгоним всички тях. Всички вън“, призова адвокатът Николай Хаджигенов, който е един от организаторите. Той допълни още: „Добре сте дошли от цялата страна. Утре ще дадем указания как да се блокира всяка една сграда, гара, летище“.   

Дъждът тази вечер не изплаши отново хората, които искат оставки. В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.

Антиправителственият протест тази вечер в София започна по звуковата уредба в центъра на София с “Моята молитва” на Христо Ботев. Изпълненията са записани от млади актьори, специално за протестите.

Виждам опитите на властта и нейните храненици да разбият протеста, да разделят протестиращите и да ги настроят един срещу друг. Няма да стане ! Този филм сме го гледали и свършва лошо. Креватни демократи не вършат работа. Всички имаме една цел. Това написа във Фейсбук Арман Бабикян, който също е от организаторите.

Продължават протестите на българите и в чужбина.

снимка: Дневник