БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 33. Протестиращите освободиха кръстовището пред СУ

Протестиращите пред Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ обаче решиха да преместят лагера си „в знак на добра воля“ и да се присъединят към съмишлениците си пред Министерския съвет, след като почистят района. Блокадите на Орлов мост и между Президентството и Министерския съвет, остават.

„И аз искам оставката на Радев. На Христо Иванов даже не му я искам, а толкова години ми беше министър. Всеки иска оставката на някого. Затова Конституцията е казала – провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее – на третата“, коментира премиерът в отговор на журналистически въпрос за исканата оставка на кабинета „Борисов 3“ от протестиращи. Той посети района на пожарите в Хасковско.

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са наказани дисциплинарно за пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли 2020 г. в района на парк „Росенец“.

А съдът постави под домашен арест бившия футболист Денислав Станоев, който на конференцията на ГЕРБ прояви агресия спрямо журналисти и протестиращи.