БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 48. Протестът изсипа вмирисана риба пред Министерския съвет

Демонстрантите в столицата смятат, че основният закон може да бъде променен, но след оставка на кабинета и организирането на предсрочни избори. В София остават блокирани трите възлови кръстовища. Десетки колограми вмирисана риба беше изсипана под прозорците на МС. 

В 48-я ден на протести срещу правителството и главният прокурор в София се провеждат и два контрапротеста – на пилоните на НДК и пред румънското посолство.

Антиправителствени протести има и на други места в България. В Русе палатковият лагер продължава да се разширява. Във Варна беше организирано шествие. Хората замеряха с яйца и домати сградата на НФСБ заради думите на депутата от същата партия Валентин Касабов, който в тв интервю каза днес: „Страшното е, когато стадото решава и в един момент се вземе за глутница. Крайно време е собственикът – овчарят, да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата!“.

В Хасково пък имаше флашмоб. Родители доведоха децата си на централния площад, където те рисуваха с тебешир. От колоната, по която традиционно звучи патриотична музика, този път бяха пуснати детски песнички. 

Парламентарната фракция на германските социалдемократи, която е част от управляващата коалиция обяви днес, че подкрепя протестите в България, които смята за проевропейски и в защита на върховенството на закона.

снивка: Фрог нюз