БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 49. Протестът: „Гражданско шкафче“ с часовник, отброяващ времето на кабинета Борисов

„Гражданско шкафче“ с часовник, който отброява времето на правителството сложиха на пл. „Независимост“ в София протестиращите в столицата тази вечер. Върху шкафчето имаше бели листа и химикалки, на които хората да напишат мотивите си за оставка на кабинета. Недоволните направиха и мирно шествие до орлов мост.

Тази вечер е 49-я ден на протести срещу Бойко Борисов и Иван Гешев.

Недоволните коментираха и оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов. „Бъдете готови за някой по-голям Барни Ръбъл. Нека да видим кой ще се съгласи на такава служба“, каза Велислав Минеков.

Протести имаше и в други градове на страната. В Хасково се проведе второ автошествие за тази седмица. Демонстрантите блокираха за кратко булеварди и улици в града.

снимка: Христо Тотев

Протестно автошествие имаше за поредна вечер в Русе. Протестите във Велико Търново продължиха с изложба и рок концерт пред паметника „Майка България“. Специално за протеста беше сформирана рок група „Орлово гнездо“, която изнесе концерт.

сн. БНР

Недоволство имаше още във Варна, Пловдив. В столицата за трета вечер се проведе и контрапротест. Около 30-тина души настояваха за импийчмънт на президента Румен Радев.

снимка: Дневник