БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 55. Полиция от цяла България пътува към София заради протеста

От СДВР обявиха, че утрешният национален протест срещу Бойко Борисов и Иван Гешев ще бъде подсигурен с достатъчно полицаи. От МВР обаче не уточниха колко техни служители ще охраняват. Затова пък във Фейсбук потребители публикуваха снимки, на които се виждат десетки патрулки на път за София. Твърди се, че КПП-та ще спират гражданите, които искат да се присъединят към демонстрациите в столицата.

Протестиращите в Хасково предупредиха затова още на обяд. Според организаторите в областния град за столицата ще пътуват около 200 души.

снимки: Фейсбук

От СДВР апелираха към протестиращите да изпращат сигнали за провокатори.

Президентът Румен Радев ще направи утре обръщение към народа и Народното събрание, съобщиха от администрацията на държавния глава. Думите на Радев ще са от трибуната на парламента при откриването на новата сесия от 9 часа. 

В протестния лагер цял ден усърдно се прави подготовка за утрешното „голямо народно въстание“, както наричат утрешната проява протестиращите. Пред БНР един от недоволните коментира:

„Да не си мислят, че ще докарват мандата си докрай, защото до народното въстание остават броени часове. Много коли се движат към София – не само жандармерия, която видяхме, но и граждани, които изглеждат не много мирни“.

Протестиращите поставиха допълнителни палатки пред сградата на бившия партиен дом, сега сграда на парламента.