БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 85. ВСС няма да гледа отстраняване на Гешев, Сачева скри интервюто си пред DW

ВСС няма да разглежда на редовното си заседание отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, както вчера поискаха от Съюза на съдиите.това става ясно от публикувания дневен ред на заседанието.

Социалният министър Деница Сачева пък скри от страницата си във Фейсбук интервюто, което даде пред Дойче веле, съобщи Фрог нюз. Там водещият подложи на съмнение почти всичко казано от Сачева. Тим Себастиян задава въпроси, а след отговорите на Сачева, водещият подлага отговорите на чувствително съмнение. А БТВ разобличи думите й.

България получи поредния тежък шамар от Европа. Стана ясно, че мониторингът остава, а към него се добави новият механизъм. Изводите от доклада са много болезнени и най-простият от тях е, че в България няма резултат от борбата с корупцията. Европа е наясно, че у нас корупцията е смисъл на властта, властта се осъществява заради подземието, задкулисието.

Това каза пред БНТ конституционният съдия проф. Атанас Семов.

Според събралите се в 85-тата вечер на недоволство срещу Бойко Борисов и Иван Гешев, протестите отчупват всеки ден парчета от стената на властта и тя вече е паднала наполовина. Те блокираха Орлов мост и пяха химна.