Спорт

Дерменджиев: Напрежението в отбора е голямо

Селекционерът на България Георги Дерменджиев заяви след дебюта си начело в отбора, че напрежението в тима е голямо и това влияе на играта. „Лъвовете“ загубиха с 0:1 от Парагвай в контролна среща.  

„Играхме на едно сравнително добро ниво, защото Парагвай има много висока класа. Мисля, че в играчите има много напрежение и това постоянно го коментираме. Искам това напрежение да спадне. Защото от днешните 90 минути имаме и доста добри моменти

Можеше и да вкараме гол, но това е резултатът. В крайна сметка загуба отново. Мисля, че имаха желание играчите, опитваха се, стараеха се, но бяха много припряни. И затова много непредвидени грешки се получиха.

Какво трябва да очакваме срещу Чехия? Това е сложен въпрос, но ще се постараем да вдъхнем вяра на играчите и да играем по-спокойни. Играчите също искат да се представят добре, искаме да имаме победа. Много е труден моментът сега, но ще трябва с много интелект да излезем от ситуацията.

Чехия е съвсем различен противник от Парагвай, така че е възможно да има други решения в стартовите 11. Искам много неща да си пожелая, но се надявам най-напред да имаме една победа“, каза Дерменджиев.

Източник: БНР