Спорт

Д. Кузманов: Завърши най-успешният сезон за мен

Втората ракета на България Димитър Кузманов определи завършилия за него сезон в професионалния тенис като „най-успешният“ в кариерата му досега.

29-годишният пловдивчанин достигна до рекордното в кариерата си 159-о място в световната ранглиста в края на август, като приключва кампанията на 195-ата позиция.

Кузманов беше на крачка от основната схема на три от четирите турнира от Големия шлем – Откритите първенства на Франция, Великобритания и САЩ, като достигна до последния трети кръг на квалификациите в тях. Той игра финал в сериите „Чалънджър“ в Бангулуру (Индия) през февруари, както и още три полуфинала във веригата в Цуг, Познан и Прага.

Пловдивчанинът беше лидер на националния отбор за купа „Дейвис“, като помогна за победите над Парагвай с 3:1 и над Република Южна Африка с 3:0 и за класирането в решаващия плейоф за промоция в Световна група I.

„Завърши най-успешният сезон за мен и моят екип.
Достигане на рекорден ранкинг, достигане в 3-ти квалификационен кръг на 3 турнира от Големия Шлем, победи и в двата мача за националния отбор и завършване в топ 200 на световния тенис за втора поредна година!
Знам, че ми предстои още много работа и много аспекти, които трябва и мога да подобря, затова вече нямам търпение да работя над тях! Благодаря на моите спонсори, които са зад мен и ми помагат да сбъдвам мечтите си!
Благодаря на всички сънародници, които ме подкрепят и са ме подкрепяли през цялата година по целия свят! „, написа Кузманов в профила си във „Фейсбук“./БНР/