НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Един от изходите на Хасково остана без полиция, кметът иска обяснения

Единият от изходите на Хасково, този за Димитровград, тази сутрин е останал за известно време без полицейска блокада. Кметът на Хасково Станислав Дечев е поискал обяснение от МВР Хасково за нарушението на заповедта на здравния министър.

„За мен това е недопустимо! Очаквам обяснения и поемане на отговорност от нарушителите, каза кметът Станислав Дечев“. И допълни: „Снощи аз и екипът ми бяхме на местата, където се организираха контролно пропускателните пунктове. Точно в полунощ патрулите започнаха да работят. Затова нямам обяснение защо тази сутрин за известно време на някои от изходите на града е нямало служители на реда“.

В блиц интервю за Taran.news кметът съобщи, че вече е разпоредил на всяко едно от 4-те КПП-та на Хасково да има и общински служител.

В полицията е започнала вътрешна проверка по случая. „Тази сутрин при смяна на единия патрул с другия на пътя Хасково-Димитровград се е получило леко разминаване между патрулите и за няколко минути, съвсем за малко, КПП-то е останало необезпечено, но веднага след това е пристигнал следващият дежурен екип“, коментираха от ОД на МВР Хасково.

Подробности, чуйте в звуковия файл в секцията Аудио новини