БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Журналист: Генерале, къде е ада“. В. Мутафчийски: Гледайте CNN, BBS и Sky news

Ваксинирането на децата да започне след Великден заговориха от оперативния щаб тази сутрин. На брифинга бе съобщено още, че ще се възстановят плановите операции и женските консултации.

Днес началникът на щаба ген. В. Мугафчийски бе запитан, защо си противоречи за носенето на маски. В интервюта за агенция „Фокус“ и БНТ преди дни той изрази мнението си, че може да не се носи маска, а сега си промени позицията. Отговорът му бе: „За да останете здрави“, след което си изключи микрофона и поиска друг въпрос.

Бе попитан, къде е ада. Ген. В. Мутафчийски с отговора си препрати репортерът към света. „Гледайте CNN, BBS, Sky News, а не само БНТ и агенция „Фокус“, каза той. Повод за задаването на журналистическия въпрос стана изказване на премиера Бойко Борисов от вчера за хладилните камиони. А в момента в България случаите са 695. Журналистът изтъкна още, че статистиката на безработните превъзхожда тази на заразените.

Началникът на щаба цитира математически изчисления, според които България вече е приблизително в пика на заболяването. Тук ежедневно се съобщава за 10-15 нови случаи, докато в Европа са стотици.

Излекуваните от коронавирус в страната вече са 81. Тестването на хората в Банско продължава.