НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Задържаха авер на Грубчо заради серия от кражби

Рецидивист от Димитровград остава в ареста след определение на Районен съд Хасково от днес следобед. С мярка за неотклонение – задържане под стража е 35-годишният Кольо Колев от Димитровград.

Вчера от МВР съобщиха, че мъжът е многократно осъждан за кражби и че е задържан за извършен умишлен палеж. От прессъобщението на съда обаче става ясно, че към този момент няма обвинение за палеж. Според полицията на 28 март той е запалил кабината на товарен автомобил, собственост на 42 годишен хасковлия, с цел да заличи следи от извършена кражба.

С Кольо Колев е бил и криминално проявен мъж с прякор – Грубчо сочи оперативната информация, научи Taran.news. Грубчо обаче отрича. Версията на разследващите е, че са искали да крадат гориво, твърдят запознати.

От МВР информираха още, че няколко дни по-късно чрез изкъртване на метален капак на шахта, водеща към прозорец на складово помещение, Кольо Колев е проникнал в сграда и е откраднал хранителни продукти и сумата от 160 лв.

Последната си кражба е реализирал на 2 май, при която от дома на 27 годишна хасковлийка е откраднат мобилен телефон. Мъжът е направил пълни самопризнания.

Заради ситуацията в страната делото е преминало с видеоконферетна връзка със следствения арест, където се намира димитровградчанина. Председателят на съдебния състав Пламен Георгиев е преценил, че на този етап може да се направи обоснован извод, че Колев е откраднал авторесийвър от микробуса, който е запален след това, за да се заличат следите. Такава е и версията на прокуратурата.