НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Задържаха 3 жени и пенсионер в Браница с наркотици

Три жени и възрастен мъж в харманлийското село Браница са отглеждали наркотици и заради това са арестувани до 24 часа, съобщиха от полицията. Вчера след получена информация, че в къща в селото се съхраняват наркотици са проведени процесуално-следствени действия претърсване и изземване.

Домът е обитаван от три жени на 29, 31 и 49 години, както и от 85-годишен мъж. В хода на проверката, криминалистите са намерили 18 канабисови растения в процес на сушене, чувал с 8 кг суха зелена листна маса, 5 кг със сухи кафеникави съцветия и торба и буркан с общо тегло 150 грама канабис.

Видът на откритата дрога е потвърден с полеви нарко тест.
Освен това в Харманли и задържан дрогиран шофьор. Автопатрул е спрял за проверка лек автомобил „Мицубиши“, шофиран от 33-годишен мъж. Шофьорът е изпробван с техническо средство, който отчел положителна проба на амфетамин, метаамфетамин и тетрахидроканабинол.

В колата са открити металодетектор и 2 глави за него и 2 монети с предполагаема нумизматична стойност. Последвало е претърсване в дома му на улица „Сакар планина“, където е намерен плик с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагиращо при полеви нарко тест на метаамфетамин.