Новини

Започва кампанията „Език свещен“ в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев за трета поредна година инициира кампанията „Език свещен…“. Тя е посветена на 24 май-Ден на българската просвета, култура и писменост!

Кампанията „Език свещен…“ започна през 2018 година, когато като областен управител на Хасково, Станислав Дечев призова всички хора да споделят в социалните мрежи любими български стихотворения, посветени на България, българската азбука и език, и на първоучителите светите братя Кирил и Методий.

И тази година, вече като кмет на община Хасково, Станислав Дечев продължава кампанията „Език свещен…“.

От понеделник- 18 май до 24 май/неделя/ всеки ден на фейсбук-страницата на община Хасково ще бъде публикувано по едно емблематично българско стихотворение. Идеята е да си припомним свещените слова на българските творци. Да направим празнично шествие с думи, възпяващи България, българската азбука и богатия ни език, история, традиции, вяра и дух на българина.

Нека с вечните стихове на поетите докажем любовта си към Татковината ни!

Всеки ден от 18 до 24 май ще четем отново и отново стихотворенията, с които израснахме ние и с които сега растат децата на България.

Кметът на Хасково Станислав Дечев се обръща с призив към всички учители и ученици, родители, просветни и читалищни дейци, журналисти, към всички хасковлии да се включат в кампанията „Език свещен…“ и да споделят своите любими български стихотворения.

Нека седмицата преди 24 май бъде седмица на българската памет, гордост и самосъзнание!

Нека покажем, че силата на българския дух е несломима и заедно можем да продължим напред, независимо от трудностите!

Нека бъдем по-добри, по-одухотворени и сплотени от най-светлия повод за празнуване в нашия календар- Денят на българската азбука!

Започваме в понеделник, 18 май – „Език свещен…“