НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Започна дисциплинарка срещу дъщерята на хасковския депутат Георги Станков/АУДИО/

Дисциплинарно производство са започнали от Министерството на правосъдието срещу Таня Станкова, дъщеря на депутата от ГЕРБ – Георги Станков – Семката, научи Taran.news от свои източници в Министерството на правосъдието, който е неин работодател. Станкова е съдия по вписванията към Районен съд Харманли от 2019 г.

На 9 ноември от МВР оповестиха, че са започнали предварителна проверка на дипломата на Станкова, за която има съмнения, че е фалшива. Според запознати, сега обаче дисциплинарното производство срещу нея не касае дипломата, а нейна фирма.

Според неофициалната ни информация, Станкова е притежавала фирмата, а едновременно с това е работила като съдия по вписванията. По закон няма право. Освен това Станкова е декларирала документите на търговското дружество пред държавата, както са изискванията. Едва в края на октомври 2021 г, тя вече не е собственик, а фирмата е прехвърлила на сестра си.

Въпросната фирма е изкупувала земя и е теглила субсидии от фонд „Земеделие“ и от европейския бюджет.

Таня Станкова вече е получила заповед за обяснения, твърди източникът ни от министерството. Пред Taran.news единственото изречение, което каза Станкова е, че: „Няма нищо вярно в това“. След това съдията по вписвания прекъсна връзка и повече не си вдигна телефона.

Днешният работен ден се оказа недостатъчен за пресцентъра на Министерство на правосъдието да отговорят официално на въпросите ни.

Какво ни отговори Таня Станкова чуйте в звуковия файл: