Новини

Започна разяснителна кампания за кучетата

От днес стартира разяснителната кампания на община Хасково и Сдружение Зоодоброволци Хасково за отглеждане и регистрация на домашните кучета. За тази цел ще бъдат разпространени 1000 брошури, които да напомнят на стопаните на кучета за техните задължения към любимците им. Това е поредна стъпка за овладяване на популацията от бездомни кучета в Хасково. Работната група, която работи по проблема, в няколко поредни срещи предприе мерки в тази насока. Една от тях е промяна в Наредбата за придобиване, притежание и отглеждане на кучета на територията на община Хасково.

Освен това община Хасково вече е поръчала да бъдат изработени 20 къщички за кучета, които ще бъдат поставени в общинските бази. Там ще бъдат приютени бездомни кучета, които ще бъдат обгрижвани и ще станат естествени пазачи на общинските предприятия. Къщичките се изработват от учениците от ПГДС“Цар Иван Асен II“.

В съобщението, което от днес Зоодоброволците и община Хасково разпространяват, са описани конкретните стъпки, които всеки стопанин на куче е длъжен да предприеме.

снимка: община Хасково