НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Затварят част от бул. „България“ в Хасково за движение

Започва премахването на опасните тополи в Хасково в понеделник. На заключителната за 2020 г пресконференция зам.-кметът Динко Тенев съобщи, че е наложително премахването на опасните тополи. Срокът е една година, но още през декември тенев обясни, че ще приключат по-рано.

На 18 януари 2021 година временно ще бъде затворен за движение част от булевард от „България“ от № 50 до кръстовището с ул. „Крали Марко“ /до ПГЛП „Райна Княгиня“/. От там ще започне резитбата на тополите, които представляват опасност за хората и движението.

122 тополи от общо 611 са в лошо състояние, а 63 са дори опасни за хората. Точно т ще бъдат премахнати напълно, а останалите 548 подлежат на резитба за намаляване височината им до 30%, както и оформяне на короните им.

От общината съобщиха, че на мястото на изкоренените дървета, ще бъдат засадени нови. В процеса на работа поетапно ще се затварят пътни участъци, за което гражданите ще бъдат информирани, за да отстранят автомобилите си от местата, където ще работи фирмата.

сн. община Хасково