КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

За словоблудството на Тома Биков по темата за спецсъда

Тома Биков от ГЕРБ направи едно изключително невчасово изказване тази сутрин по БТВ. Каканижеше без мисъл и без посока. Дадоха му думата и като започна да се изказва за специализираните съдилища, та нямаше край. Тези съдилища не трябвало да се закриват, защото Европа така ни казвала, така ни препоръчвала и бла-бла.

Той е народен представител и след като специализираните съдилища са на дневен ред, то беше хубаво Биков първо да вземе да се по подготви. Ако го беше направил щеше да знае, че спецпрокуратурата и спецсъдът отдавна са наречени бухалки на властта. Щеше още да знае, че за близо 10 години работа, почти няма осъдени знакови лица. Щеше още да знае, че заради тяхни решения България е осъдена в Страсбург. И други неща щеше да знае.

Всъщност, той може и да ги знае, но да не му е по сметката да ги казва, и затова да ги брани като Матросов на амбразурата. Все пак ГЕРБ ги създаде. А преди властта да си направи съд, тези дела се гледаха в обикновените окръжни съдилища и резултатът беше далеч по-добър. Ще каже човек, че обикновените окръжни съдии не могат да гледат тези дела.

Май темата за съдебната власт не е силна на Тома Биков. Стана ясно още от първите му изречения по темата. Чух ги и спрях телевизора. Нямаше смисъл да слушам словоблудства.