Спорт

Иван Петков: Поздравявам целия отбор

Националният селекционер на България Иван Петков остана доволен от победата над Гърция с 3:0 гейма на старта на европейското първенство по волейбол в Пловдив.

„Доволни сме. В един турнир е важно да печелиш срещу всеки съперник, а ние успяхме да вземе чиста победа на старта. Не мога да кажа, че не сме очаквали да победим. Проучихме детайлно Гърция и се подготвихме по-най-добрия начин за този мач, който бе и откриващ в такова важно първенство. Въпреки емоционалния момент успяхме да вземем най-доброто и изиграхме един приличен двубой. Искам до поздравя целия отбор“, започна наставникът.

„Пренапрежение в тима нямаше. Нашите състезателки са изиграли доста срещи на високо ниво и не им е за първи път. Имаме своите инструменти да контролираме тези чувства и емоции. Играхме толкова, доколкото да победим, нито повече нито по-малко. Състезателките осъзнават важността на всеки един момент и знаят кога да натиснат и кога могат да си позволят по-лежерен подход.

Да играем тук в Пловдив на Европейско е една сбъдната мечта за мен. В родния ми град да бъда треньор на националния тим и хората да пеят химна, България да побеждава и в първия ден да има голяма еуфория, това само съм си го мечтал. Благодаря на Господ, че ми даде тази възможност!“, допълни Петков./БНР/

Снимка: БВФ