Новини

Иззеха цигари и тютюн в Хасковско

Тютюн и цигари без бандерол иззеха при проверки служители на хасковската дирекция при специализирани акции по линия на акцизите. От жилище на улица „П.Евтимий“ в Димитровград, обитавано от 56-годишна са конфискувани 2,2 кг листна маса. Полицаи от областния град и от участъците в Стамболово и Минерални бани са иззели над 3 кг. безакцизен тютюн при проверки на частни домове в Хасково и в селата Колец и Малък извор. Собствениците на листната маса са я предали с протоколи на разследващите.

По същото време колегите им от управлението в Харманли са намерили в жилища и търговски обект общо 5165 къса цигари от различни марки без бандерол, на чийто собственици са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

В хода на акцията, икономическите полицаи и митнически служители са извършили проверки на трасе „влизащи в страната автомобили“ на митнически пункт „Капитан Андреево“. От три леки автомобила с водачи 22-годишен турски гражданин, 54-годишен пловдивчанин и 61-годишен германец са иззети с митнически разписки общо 9160 къса безакцизни папироси.

снимката е илюстративна