НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

И съдиите в Хасково дадоха свобода на баща, ударили детето му в забавачката

И окръжните съдии в Хасково постановиха, че свиленградчанинът Красимир Вучков трябва да е на свобода, а не както прокуратурата иска да бъде в ареста. 44-годишният свиленградчанин получи обвинение след като подаде сигнал, че детето му е било ударено в забавачката.

Веднага след това директорът на детската градина и общински съветник от ГЕРБ Тодорка Чанкова пък се оплака, че той я ударил, тя е паднала и си е счупила тазобедрената става. Така мъжът се сдоби с обвинение за средна телесна повреда. Първо обаче прокурорът по делото Стефка Стоянова заяви пред медиите, че е повдигнала обвинение, а то не беше така. Това се случи ден слад като от Taran.news написахме, че думите й не са истина.

Районен съд Свиленград „зашлеви шамар“ на държавното обвинение, но прокурорът продължи да настоява за арестуването на Вучков. Тезите и думите на прокуратурата не бяха убедителни и за окръжните съдии Милена Петева, Георги Гочев и Даниела Николова. Те потвърдиха решението, че той трябва да е под парична гаранция. Единствената разлика е, че съдът в Свиленград постанови свободата е да е под гаранция от 1 000 лв, а окръжните съдии я увеличиха на 2 000 лв.

Решението на 3-членния съдебен състав е окончателно.