Здраве

Как да намалим негативните влияния върху нас

Ежедневието ни е изпълнено със стрес и доста негативни емоции. Силни чувствителните хора биват непрестанно атакувани от всички страни.

Това влияе на ума, тялото и духа. Но тези хора могат да намалят ефекта от негативните влияния чрез различни интересни и практични методи.

Ето 10 начина как да ограничим отрицателните въздействия върху нас.

1. Стойте в тишина

Всекидневната медитация, йога или разходка са задължителни за нервната система. Повечето заболявания в днешно време идват точно от разхлабена нервна система. Бъдете внимателни към нервите си и се отнасяйте с тях със спокойствие. Да, лесно е да се каже, трудно е да се направи.

„Духовното пътешествие е индивидуално и много лично. Не може да бъде организирано. Не е вярно, че всички трябва да следват един и същи път. Вслушайте се в себе си“. Това са думи на Рам Дас.

Създаването на място за духовна връзка е огромна част от ежедневието на чувствителната личност, а и не само.

2. Бъдете сред природата

Всички хора, не само чувствителните, се нуждаят от допир с природата. Стъпвайте боси по земята и усещайте нейната енергия.

Разходката навън е изключително важна, за да зареди тялото със слънчева светлина, а звукът от водата пречиства и избистря ума от негативни емоции.

3. Творете

Писането, рисуването, музиката и всичко, което би ни накарало да се успокоим и да се зарадваме прави сетивата отворени и ни успокоява.

Стресът се изпарява и изчезва с използване на нашите вродени способности, които отстраняват негативните влияния около нас.

Няма значение какво ще създавате, просто го направете. Дайте воля на въображението си. Отпуснете се.

4. Изключете телевизора

Чувствителните хора усещат обстановката около тях. Не пускайте телевизора и останете встрани от негативизма.

Направете крачка назад от света на облъчващата сетивата енергия от кутията с изображения. Това е буквално задължително, за да се върнете в настоящия момент. Усетете мига. Бъдете със себе си.

5. Повтаряйте си мантра

Създайте си ваша лична мантра, за да запазите фокуса на желанията си. Всяка мисъл създава нашето бъдеще. Ако ви се натрупат прекалено много неща през деня е важно да запомните, че всичко минава.

Отстъпете назад, отпуснете се, затворете очи и повтаряйте мантрата, която сте избрали за вашето лично спокойствие.

6. Бъдете съзнателни в дишането

Всички приемаме дишането за даденост. Поне за 5 минути на ден застанете или седнете, поемете си въздух и усетете как минава през цялото. Дишайте съзнателно и спокойно.

Позволете на всяко вдишване да ви донесе сила и нека всяко издишване да освобождава напрежението.

Осъзнатото дишане е помогнало на много хора. Има различни техники описани в десетки книги. Просто изберете тази, която резонира на вашето тяло.

7. Пийте достатъчно вода

В забързаното ежедневие сме склонни да приемаме повече подсладени и газирани напитки. Избягвайте ги. Както е важно да ограничете кофеина и да увеличите приема на вода.

Водата спомага за храносмилането и бистротата на ума. Също така намалява тревожността и държи надалеч негативните мисли.

8. Наспивайте се добре

Недостатъчният син причинява намалена концентрация, избухливост и депресия.

Важно е да си лягате по едно и също време всеки ден. Ако все пак не можете, гледайте да спите поне 8 часа, за да възстановите тялото и мозъка. Но все пак въвеждането на строг режим на сън дори за известно време показва изключителни резултати.

Не случайно в някои специализирани здравни заведения това е превърнато в закон.

9. Правете комплименти всеки ден

Чувството за доброта започва с даването. Една проста окуражаваща дума би могла да направи света по-добро място.

Когато споделяте добротата си, тялото реагира с благодат и любов, а отровата на злобата и отрицателната енергия се отдалечават от вас.

Бъдете добри към себе си и околните.

10. Смейте се по-често

Когато се смеем, се освобождават токсините и започваме да се чувстваме по-леки.

Нуждаем се от смях и радост, за да намерим баланса в този напрегнат свят. Има специални лекции и курсове по смехотерапия, които помагат да сме по-позитивни. Може и да не ги посещавате, но се усмихнете, за да изпратите негативната енергия далеч от вас.

Източник: Дарик нюз