НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Как Икономическа полиция и Агенцията по храните в Хасково проверяват на пазара

Редовен клиент на зеленчуковия пазар в Хасково се жалва в ОДБХ Хасково за нередности в един от магазините там. Мъжът потърси Taran.news, за да разкаже.

Пред нас и в сигнала твърди, че се продават турски стоки без превод на български, че нерегламентирано се продава домашна туршия, домашно сирене, че в склад на заведение се държат перилни препарати и храни. Твърди, че в така наречана, се предлагат турски кори за баница, които са мухлясали. Според авторът на сигнала има доста нарушения и обектът трябва да бъде проверен обстойно. /Целият сигнал може да чуете в секцията Аудио новини/

От ОДБХ ни отговориха, че при тях има подадени сигнали за груби нарушения в обект за търговия на дребно с пакетирани храни и кафе-аператив, управлявани от ЕТ „Медине“. При направената проверка в т.нар китайска чайна не са открити нарушения. От Агенцията информираха още, че в началото на годината на същия обект е съставен акт по Закона за храните. Неколкократно търсихме шефът на агенцията Георги Илиев, но той не бе открит за коментар.

В сряда е имало проверка и на Икономическа полиция. Какво точно са проверели те и какво са констатирали няма информация. От ръководството на пазара коментираха, че не могат да вземат отношение.

Потърсихме и фирмата за коментар. Собственичката потвърди за проверките, както и че има документи за всичко. Тя потвърди още, че наистина и е правен акт от Агенцията по храните, но сега всичко и било изрядно. На въпрос дали има турска стока без превод, тя отговори, че има, но няма нередности.

Търговците от съседните обекти отказаха да говорят.