НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Квартални кафенета в Хасково остават под ключ, в Центъра посрещат клиенти

Голяма част от заведенията с тераси или градини в Хасково няма да отворят врати днес, въпреки че за тях забраната пада. Квартални заведения ще останат затворени, защото собствениците им не са готови да изпълнят точки от заповедта на здравния министър. От друга страна у тях има недоволство от все пак наложени ограничения, показа репортерската ни проверка. Те твърдят, че не са улеснени.

Почти на 100% в центъра на областния град кафенетата ще заработят. Вчера там се почистваха и дезинфикцираха масите и столовете. В комплекс „Веспрем“ в жк „Орфей“ обаче собственици обясниха, че не е възможно от днес да заработят. По думите им не е толкова лесно това, въпреки че има много хора, които след 50 дневна изолация искат да седнат да пият кафе.

Друг собственик обясни, че от РЗИ не са минали и не са им разяснили напълно ситуацията. От здравната инспекция са категорични, че от днес екипите им заедно с Агенцията по безопасност на храните ще обикалят точно с тази цел.

Всички, които запитахме са категорични, че оборотите им ще паднат и че едва ще плащат разноските си, в които влизат и заплати на персонала. На „Веспрем“ надеждата е, че в събота и неделя кафенетата ще могат да посрещат клиенти.

Още какво казаха собствениците чуйте в секцията Аудио новини