БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Килия за полицаите от Трето РПУ в Пловдив

Арестуваните полицаи от Трето РПУ в Пловдив остават в ареста. Това реши Окръжен съд Пловдив. Ченгетата и двама мъже от криминалния контингент са обвинени за тежки криминални престъпления. Съдът прецени, че с различна мярка за неотклонение от задържане под стража, те могат да извършат други престъпления. В килията остават началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев, полицай Атанас Качаков и двама от криминалния контингет –  Даниел Димитров и Симеон Иванов. 

Всички те бяха арестувани в сряда сутринта.

По решение на съда, заседанието бе закрито заради използвани в разследването СРС и наличието на интимни подробности в материалите. 

Двамата полицаи са с обвинения за редица бандитски акции, в които са използвали служебното си положение – опит за конфискация на половин тон марихуана от фирма, имаща законно право да я произвежда за медицински цели, отвличане и изтезаване на наркодилър за пари и други престъпления. Освен това полицаят Атанас Качаков е обвинен и за отвличането на 28 годишен мъж, заедно с други двама цивилни от престъпния контингент. Похитеният е бил изтезаван и изнудван за пари от наркотрафик, сочат предварителните данни на разследването.