КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Кой лъже за камиона, взривил се на Кримския мост?

Българските институции вчера съобщиха, че камионът, който се взриви на Кримския мост, не е бил в България и че страната ни няма връзка с инцидента. Българските институции опровергаха Москва, че в взривявенето има „българска следа“. Проверката била на службите за сигурност.

Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия.

Това дотук е официално прессъобщение.

Сайтът Афера.бг обаче разкрива, че контейнерът в камиона е на украинската фирма „Транс Логистик УАЛЛС“! Първо влиза през Румъния, оттам влиза в Русе, България. В Русе стои 20-тина дни! От Русе българска фирма го поема до Бургас. От Бургас – пътува до Грузия, нататък – до Армения. В Армения контейнера е прехвърлен на друг камион.

Кой лъже, а?

сн. Pogled.info