Коментари

Коста Стоев от БСП Хасково: Разликата не ни обезсърчава

Екзитполът определя, че в Хасково ще има балотаж между БСП и ГЕРБ. Разликата между тях е близо 26%. След оповестяването на резултатите потърсихме коментар от тях. От ГЕРБ ще говорят днес. Снощи кандидатът за кмет на Хасково от БСП Коста Стоев отговори на няколко въпроси. Отговорите са дадени преди да има някакви резултати от паралелното преброяване.

Г-н Стоев, какъв коментар правите за резултатите от първия тур на изборите?

Искам да благодаря на всички, които ни подкрепиха в тази кампания, всички, които гласуваха за нас. Доволен съм от кампанията, която проведохме – модерна, динамична, отворена към хората. Нашата програма и платформа бяха припознати. В програмата ни хората намериха разрешение на основни проблеми за града. Това, че от пета политическа сила ставаме втора ясно говори.

Близо 20 години БСП не е сред основните политически сили в Хасково?

Резултатите могат да бъдат разглеждани от различни гледни точки. Но дори и това не е най-важното. БСП започна обновление на национално ниво, този процес продължи на общинско ниво. Тук в Хасково ръководството на партията е от младежи, енергични, амбициозни, обичащи Хасково. И когато към това прибавим обществено-политическия и професионален опит, който аз имам като кандидат, предложихме на Хасково един достоен избор.

Стратегията Ви за балотажа, ако има такъв. Разликата не е малка. Откъде ще търсите подкрепа?

Разликата не ни обезсърчава, тъй като процентът на негласувалите хора е много голям. Отново ще се обърнем към хората, които обичат Хасково. Аз смятам, че разликата може да се стопи от хората, които ни подкрепиха на първия тур и от онези, които не гласуваха сега.