Спорт

Кузманов спаси 2 мачбола, но отпадна в Тампере

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Тампере, Финландия, който е от категория 80.

Той отстъпи на „щастливия губещ“ от Франция Кириан Жаке с 6:3, 4:6, 6:7(5) след 2:40 часа игра.

В първата част 27-годишният пловдивчанин проби за 3:1 и 5:1, след което допусна връщането на единия брейк. При 5:3 Кузманов спечели сервис гейма си на нула и така затвори първия сет.

В следващия Мико поведе с 3:0 с два пробива, но позволи на 20-годишния французин да изравни при 3:3. Българинът се мобилизира и тутакси проби отново, но съперникът отново направи рибрейк, след което взе подаването си и поведе за първи път в мача с 5:4. Жаке направи нов пробив, за да изравни сетовете.

След разменени пробиви в началото на третата част, Кузманов направи брейк за 2:1 след двойна грешка на съперника. Французинът върна и него при 3:3 след като топката се спря в лентата на мрежата и падна н полето на българина. В осмия гейм Мико беше изправен пред трудности, но спаси две точки за пробив и накрая измъкна подаването си за 4:4. Веднага след това пловдивчанинът поведе с 40:0 при сервис на Жаке, но не успя да направи брейк.

Стигна се до тайбрек. В него размяната на половините на корта дойде при резултат 3:3 точки. Кузманов загуби следващите три разигравания. После той отрази два мачбола, но при третия изпрати топката в аут.

Българинът си тръгва от Финландия със 7 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него 233-о място./БНР/

сн. личен архив