Коментари

Лидерът на БСП Хасково: Тази година не съм се чувал с Елена Йончева

Камен Тодоров е общински лидер на БСП Хасково. Вчера социалистите в областта снеха доверие от Елена Йончева, чиято политическа кариера започна от Хасково. Ето какво каза Камен Тодоров пред Taran.news

Г-н Тодоров, трус в БСП Хасково. Но защо всъщност стана той?

Защо трус?

Защото става ясно, че оттегляте доверието си от Елена Йончева. Нейната политическа кариера започна от Хасково, макар че тя е от гражданската квота?

Това е едно координирано решение на всички общински председатели в областта и е факт, защото получихме сигнали от Елена Йончева, които намираме за не приемливи. Това са доста острият тон и се изказват тези, които струва ни се, че са повлияни от външни фактори. Например, започналите разследвания на прокуратурата към нея, както и близостта с други наши съмишленици, които обаче останаха извън Националния съвет на партията след конгреса.

За широката публика казвате нещо, но не разкривате нищо. Говорим за Сергей Станишев, говорим за това, че тя го подкрепи, затова че излезе с остро мнение към Вашия лидер на БСП Корнелия Нинова. Това ли имате предвид?

Това е една от сиуациите, които са повод да се разграничим и да свалим политическото доверие от нея. В крайна сметка, когато я излъчихме за водач на нашата листа от област Хасково и когато бяхме плътно зад нея в кампанията, водихме едни битки. Сега ние продължаваме да водим тези битки, а по много странен начин уж наши съмишленици започнаха да дискредитират партията в момент, в който те загубиха легитимация.

Отново не казвате име. Потвърдете или отречете, за Сергей Станишев ли говорим?

Всеки може да направи изводи. Наблюдават се такива близости. Аз съм сигурен, че всеки, който слуша или чете може сам да си отговори. За г-н Станишев става въпрос.

А имате ли информация, в БСП говори ли се, да е имало вечеря в чужбина, на която са били Елена Йончева, Сергей Станишев и Бойко Борисов?

Нямам такава информация.

Кога за последно се чухте с Елена Йончева?

Тази година не сме се чували. Може би за последно през декември миналата година. В интерес на истината аз винаги съм бил в добри отношения с нея. Факт е, че последните пъти, в които се опитвам да осъществя връзка с нея – не успявам. Не знам как трябва да се тълкува. Ние бяхме плътно зад нея и сме и гласували пълно доверие. И други има, които се изказват остро и това е може би подготовка за сриване на доверието.

През последните дни Елена Йончева е доста активна в изказванията си срещу Вашия лидер. Доколкото си спомням имаше претенции към вътрешно партийния вот, обвини я, че не я е подкрепила по „Барселонагейт“. В тази връзка знаете ли дали други структури на БСП в страната ще поискат снемане на доверието и ще я призовете ли да се оттегли от Европарламента?

Нямам представа дали други организации ще свалят доверието си към Елена Йончева. Редно е да се оттегли. Морално е да го направи.

До настоящия момент Елена Йончева не е направила коментар на ситуацията