КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Лицето на дявола е лъжа, не война!

Това го припомням на цялата българска интелигенция. Докато тя не започне да говори истината е обречена да бъде инструмент на дявола и дяволското. Казусът с освобождаването на българските моряци е показателен за случващото се в Украйна, макар да е твърде неясно все още за много хора. Не само защото е трудно да се осъзнае, че войната всъщност е между САЩ и ЕС, а и защото цялото медийно пространство е изпълнено само с платени американски грантаджии – новия еничарски корпус!!!

Представителите на другата страна в конфликта – европейската, липсват! И ще липсват, докато България се управлява по колониален модел, изключително от американското посолство и друга подобна задокеанска администрация.

Тази сутрин американската телевизия БТВ произведе огромна фалшива новина. За коментар по казуса с похитените български моряци бяха „поканили“ знаменит, креслив и почетно недъгав грантаджия, който няма един ден трудов стаж през целия си безсмислен живот. Липсва му също образование и компетентност, но това не пречи да получава редовно всички медийни трибуни. Защо ли? Може би защото само такъв екземпляр е способен да произведе „новина“, че всъщност Русия и домбаските сепаратисти са отвлекли българския кораб и заради „интензивна европейска дипломация“ моряците са били освободени от руските си похитители. Пълен фейк нюз!

Ще припомня, че и по другата американска Нова телевизия, нашата другарка и водеща Крумова заяви тържествено преди няколко дни, че „…бойци на батальон Азов са отвели на сигурно място нашите моряци“. Къде ги „отведоха“ бе, Лорче? Тия долари толкова ви изпилиха мозъците, че дори не се чувате какво говорите и не разбирате как изглеждате в очите на зрителите. Такава жалка картина на псевдожурналистика не сме постигали дори в ония години. Да не говорим за другите мисирки и прочее твари, които подеха пламенно темата с „отведените от Азов български моряци“. Срам сте.

Каква е истината.

Пристанището в Мариупол /столицата на нацистите/ до вчера беше под контрола на държавата Украйна и лично на Зеленски. Този контрол се осъществяваше на терен от паравоенните нацистки командири от Азов. Българският кораб и моряците бяха техни заложници, които ползваха като жив щит /такава им е практиката/. Допреди няколко дни на пристанището не е имало бойци на ДНР или на РФ. Кой тогава е държал като заложници екипажа? Екипажа, не кораба? Всички други търговски плавателни съдове в зоните на руско влияние бяха навременно съпроводени и изведени от военната зона по разпореждане на президента на РФ Владимир Путин. Останаха само два кораба – български и турски, които бяха в нацистката зона на влияние – пристанището в Мариупол. В тази зона управленскта санкция е на Зеленски, на никой друг. Лично Зеленски носи цялата вина и отговорност за похитения български екипаж.

Неуважаеми несвободни медии!

Точно вие произвеждате фалшивите новини, докато уж се борите с тях. Това вече е ясно на всички ваши зрители! И докато го правите за пари вие сте наемници, досущ като нацистите. Същите като тези в Мариупол, който укривате чрез лъжи, манипулации и лицемерие. Дяволска е вашата работа. Дяволска.

Коментарът е на Николай Марков, експерт по Сигурност, публикуван във Фейсбук