НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Луда работа! Знаци побъркват шофьори на пътя за Гърция

Пътят на снимката води към ГКПП Капитан Петко войвода, край Свиленград. Гърция е само на 3 км. Пътните знаци към пункта обаче объркват водачите и най-вече онези, които минават за първи път от там.

Два знака едно над друго карат шофьорите да правят две изключващи се неща. Единият посочва, че движението се осъществява caмo нaпpaвo, а този над него, че „Bлизaнeтo е зaбpaнeнo!“.

Абсурдната ситуация кара част от шофьорите да спират и да търсят помощ. Не са малко и случаите, когато водачи смятат, че са объркали пътя към южната ни съседка. На това място рядко има полицаи.

Иначе ГКПП Капитан Петко войвода е слабо използван за отиване в Гърция, хората преминават предимно през ГКПП Маказа. Не са малко обаче онези, които пътуват за Турция и за да избегнат навалицата на ГКПП Капитан Андреево, първо влизат в Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода и след това поемат към Турция.

От Областно пътно управление Хасково обясниха, че ще направят проверка още днес, а резултатите ще изнесат във вторник, когато е първия работен ден след празничните дни.

Снимка: e-svilengrad

One thought on “Луда работа! Знаци побъркват шофьори на пътя за Гърция

Коментарите са затворени.