Спорт

Лудогорец надигра трудно Витоша

Лудогорец се наложи с 2:0 над Витоша в последната среща от 3-ия кръг в Първа футболна лига. Головете за шампионите отбеляза Якуб Швиерчок  в 79-та и 90-та минути. 

„Орлите” очаквано имаха игрово преимущество по време на цялата среща, но за пореден път се видя липса на идея в изграждането на атаките. През първата част домакините стигнаха само до няколко далечни изстрела на Дан Битон, спасени от Николай Георгиев.

През втората част натискът на „Лудогорец“ се увеличаваше и в крайна сметка даде резултат 11 минути преди края на редовното време. Вратарят на Витоша не успя да боксира добре центриране от левия фланг и топката попадна у Швиерчок.

Полякът залъга бранител и през куп от играчи успя да прокара топката за 1:0. В 90-та минута Швиерчок завърши с удар контраатака на тима, топката се отби в Лукоки и влетя неспасяемо в мрежата за 2:0.Енгибар Енгибаров, Витоша:

„Моят отбор се представи на ниво срещу най-класния отбор в България. Вървим по правия път, показахме характер и се представихме достойно. Доволен съм, тъй като нашите футболисти спазиха тактическите указания. Щастлив съм. Всяка седмица имаме дебютант и даваме път на младите футболисти, за което трябва да адмирираме нашето ръководство. Другите трябва да се страхуват от нас, защото ще набираме инерция“.

Стойчо Стоев, Лудогорец: 
„Първото полувреме го изиграхме погрешно. Бяха се затворили, а ние играехме през центъра, забравихме фланга. Там ни е силата и имаме скоростни футболисти. Второто полувреме имаше коренна промяна, използвахме скоростта и беше въпрос на време да се отбележи гол, да се отвори и Витоша. Имаше острота на фланга, които не използвахме рационално. Футболистите ни бяха напрегнати, защото очакваха по-лесен мач. Започнаха лежерно, не се получаваха нещата и се затрудниха. Имаше и притеснение да не стане фаул“.

Източник: БНР