Спорт

Мария Мицова започна с победа на европейското по бадминтон

Мария Мицова започна с победа на европейското първенство по бадминтон за мъже и жени в испанската столица Мадрид. Българката победи в първия кръг представителката на домакините Клара Асурменди с 21:13, 14:21, 21:17 за 53 минути.

След 6:6 в първия гейм Мицова доминираше и без проблеми поведе в резултата. Испанката успя да вземе втората част с 21:14 и да изравни.

В третия гейм българката поведе с 10:5, след това с 18:12 и удържа преднината си до крайния успех.

Следващата съперничка на Мицова ще бъде Влада Гинга от Молдова.

Втората българка Христомира Поповска отпадна на старта след поражение от Фрея Редфърн (Англия) с 13:21, 12:21 за 26 минути.

Утре ще играят петима българи. При мъжете Даниел Николов стартира от втория кръг срещу номер 3 в схемата Ханс-Кристиан Солберг от Дания. Мицова ще срещне Влада Гинга във втория си мач, на двойки мъже Иван Русев и Илиян Стойнов ще играят в първия кръг с Люка Корве и Ронан Лабар от Франция, а на смесени двойки Стойнов и Поповска излизат срещу Карл Кристиан Морк и Солвар Флатен Йоргенсен от Норвегия.

На двойки жени двукратните европейски шампионки Габриела Стоева и Стефани Стоева са водачки в схемата и ще започнат директно от втория кръг в сряда./БНР/