Спорт

Масови оставки в Левски

Изпълнителният директор Павел Колев, спортният директор Ивайло Петков, старши треньорът Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян ще подадат оставки в Левски на 13 май, когато свърши извънредното положение в България. Новината съобщи Колев пред Дарик радио, като обясни, че най-правилно е да си подадат оставките, ако собственикът Васил Божков напусне официално „сините“.

Колев добави, че днес са били платени 59 хиляди към НАП – последната част, останала от вноската за април. А в касата на клуба би трябвало да има десетина хиляди лева, като „сините“ очакват да получат транш от УЕФА, който е около 200 хиляди лева. Той е като компенсация за мачове за националните отбори на футболисти на Левски.

Нуно Рейш вече се е разделил с Левски по взаимно съгласие, а това се очаква да направят още трима титуляри на столичани.

„За съжаление (ситуацията е) зле. Ситуацията е бих казал критична от гледна точка на това, че в един футболен клуб в една такава дългосрочна липса на ликвидност и натрупани задължения, както и разходи, ситуацията няма как да е розова. Направихме доста. Искам още веднъж да благодаря на всички привърженици на Левски, това беше безпрецедентно и уникално. Нормално е в ситуация на пандемия, в която не сме изпадали, мисля, че доста години ще трябва, за да осъзнаем какво сме преживели. Нещата са такива, каквито са и редица фактори възпряха хората да спрат с кампанията“, заяви Колев.

Относно намеренията на Васил Божков, Колев коментира: „Той декларира, че няма възможност да финансира клуба. Питах го дали има готовност да се раздели с акциите. Той условия не е поставял. Ясният сигнал, който излъчи е, че той няма намерение да пречи на Левски под никаква форма. Въпросът е, дали има желаещ да вземе акциите и дали ще бъде намерен начин за финансирането. На практика той това декларира пред мен. Мисля, че и Константин Папазов е говорил с него.“

Източник: БНР