БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Мая Манолова с не ясни отговори за подкрепата от БСП и ДПС

Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ не даде ясни и категорични отговори на част от въпросите при гостуването си тази сутрин в БТВ. Запитана, защо се отказаха от проверка на 10 години назад на властта, тя отговори: „Първоначалното ни предложение бе 4 години, защото не е възможно да се проверят 10 години назад. Орешарски беше проверен от Борисов и неговите министри“. Секунди след това каза: „Но ще се провери пак. Хората очакват да се направи ревизия на парите, похарчени през последните две години“.

Няколко пъти бе питана от водещата, дали ще приемат подкрепа от БСП и ДПС. „Предстои да видим – има различни възможности“, каза Манолова. След това пък подчерта, че подобна подкрепа не се дава срещу чадър или индулгенция за подкрепящите. По думите й няма да се позволи да се задуши в токсична прегръдка кабинет на промяната. Според нея още разговори за коалиции не се водят.

Математиката показва, че ако ИТН предложи състав на кабинет и той е подкрепен от хората на Манолова и „Демократична България“, гласовете не са достатъчни, т.е без гласове от БСП или ДПС няма как да мине този кабинет.

Мая Манолова увъртя отговора и на въпрос за помощта от 50 лв на пенсионерите. Водещата и припомни, че преди няколко месеца тя е казала, че тези пари са за залъгване на пенсионерите, а сега е за. Днешното обяснение на Манолова за добавката от 50 лв е, че хората вече са свикнали с тях. Мая Манолова се обяви за преизчисляване на пенсиите.

Днес тя обясни още в студиото на БТВ, че е внесла в Народното събрание искане за мораториум за концесии, за сделки, за продажби на държавни дружества. Миналата седмица от БСП също внесоха и тогава новите партии гласуваха против. Вчера социалистите отново са внесли мораториум за продажба на общински болници. И тази сутрин Мая Манолова съобщи, че и те са депозирали вчера в парламента искане.

сн. архив