НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

МВР Хасково: Няма пътища в областта без нередности. Областното: Не е вярно!

Почти няма пътища в Хаскова област, включително и магистралата, без нередности. Това стана ясно днес на заседание в областна администрация от доклада на МВР Хасково, който бе представен от зам.-директора Георги Бехов. По думите му в региона пътищата са в доста окаяно състояние.

Почти навсякъде липсват маркировки, знаци, осветление. По аутобана има повредени оградни мрежи и шумоизолиращи пана. Има запушени отводнителни шахти и улеи. Някои от мостовите се нуждаят от спешен ремонт.

На заседанието на комисиято по безопасност на движението бе коментиран и въпросът с участъка, където преди близо два месеца станаха две тежки катастрофи. Областният управител Стефка Здравкова съобщи за писмо, което се е получило вчера от МРРБ. В него се сочи, че причините за катастрофите са несъобразена скорост и намалена видимост. Тя се съгласи, че по пътищата в региона има неизправности, които трябва да бъдат отстранени в спешен порядък.
Георги Бехов, който е шеф на Криминална полиция, настоя в най-скоро време нередностите да бъдат отстранени. От своя страна, шефът на Областно Пътно управление Радостин Ламбрев заяви, че доста от констатираните проблеми от МВР са отстранени.

От Taran.news попитахме защо има напрежение между двете институции, каквото е усещането. И Георги Бехов, и Радостин Ламбрев отрекоха да има такова между тях.

От Пътното съобщиха, че в участъка от 99 до 101 км на магистрала „Марица“ има пропадане на насипи, което може да създаде предпоставка за тежки катастрофи. Вече има изработен проект за обезопасяване на района. На заседанието бе съобщено, че тази година ще започне ремонтът на пътя от Димитровград до Старозагорска област.

снимка: Областна администрация Хасково