Спорт

Мини футбол в Хасково, играят за Купата на кмета

Община Хасково в партньорство с Българска асоциация по мини футбол (БАМФ) организират Първи турнир по мини футбол за любители и непрофесионалисти „Купа на кмета 2020“. Турнирът ще стартира на 25 януари 2020 година и ще играе в зала „Спартак“. Срещите ще се провеждат през януари и февруари, а условията за участие в мини-първенството са:

Всеки отбор може да е от максимум 12 футболисти, играещите на терена са 5+1. В турнира се допускат само играчи с адресна регистрация в Хасковска община и футболисти, който не са картотекирани в „А, Б или В“ група за сезон 2019-2020г.

Българска асоциация по мини футбол (БАМФ) е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Това е официалната организация за провеждане на първенства и турнири по мини футбол в България и вече трета година си партнира успешно с Българския футболен съюз, в сферата на аматьорския футбол – мини футбол, футзал, масов футбол и т.н. БАМФ има представителства във всички области и е картотекирала над 18 хиляди състезатели. Асоциацията организира първенства и турнири за: деца, юноши, възрастни, жени, ветерани, фен клубове и фирми от 2009 година насам. Тези спортни форуми са насочени изцяло към непрофесионални спортисти и любители, които могат лесно и достъпно да участват. Всяка година се провеждат републикански турнири по мини футбол с участието на всички градове, а призьорите получават квота за Европейските клубни състезания.  БАМФ селектира национален отбор по мини футбол, който всяка година представлява България на международната сцена. През 2018-та година е постигнат най-значимият успех в историята на аматьорския футбол у нас, спечелвайки вицешампионската титла от Световното първенство по Футбол 5 в Кейптаун, Южна Африка.

Първият турнир по мини футбол за любители и непрофесионалисти „Купа на кмета 2020“ се провежда с подкрепата на община Хасково и организаторите имат амбицията той да се превърне в традиционен. Подробности за спортния форум от Иво Конгалов- представител на БАМФ за област Хасково 0886439863 или Георги Димитров- представител на БАМФ за община Хасково.