Спорт

Митко Джорджев спечели титлата от турнира в София

Отлично бе представянето на българските таекуондисти на завършилото този уикенд 7-мо издание на ранкинговия международен турнир от веригата G1 Sofia Open 2020. Над 1000 участници от 40 държави взеха участие в надпреварата, която дава точки за директно класиране на олимпийски игри. Състезанието се проведе в „Асикс Арена“.

Митко Джорджев показа, че е в отлична форма, след като успя да спечели златния медал във втори G1 турнир, в рамките на три седмици. Той записа четири победи по пътя към златото и показа, че е една от надеждите на българското таекуондо за големи успехи.

17-годишната ни сензация Божидар Аврамов, който преди две седмици спечели отвореното първенство на Словения, грабна сребърния медал при мъжете. В полуфиналната си среща Аврамов победи бронзовия медалист от Световното първенство и немска олимпийска надежда Йорданис Константинидис от Германия.

Любомир Богданов пък бе на крачка от златото при мъжете до 54 кг. след като на финала отстъпи със златна точка срещу сръбски таекуондист.

Лекарска забрана не позволи на Владимир Далаклиев да участва в надпреварата.

6 златни, 9 сребърни и 10 бронзови е равносметката за българските медали от съпътстващия турнир Sofia Open Beginners. 

Източник: БНр Снимка: taekwondo-bulgaria.org