Спорт

Младежите ни победиха Украйна в Турция

Младежкият национален отбор на България по футбол (до 21 години) победи връстниците си от Украйна с 2:1 в първа среща от международния турнир в Турция „Анталия къп“. Головете за нашите момчета вкараха Доминик Янков и Филип Кръстев от свободен удар, а Дмитро Назаренко бе точен за украинците. Следващата среща за нашите от турнира е на 26-и март от същия начален час- 16.00 часа, срещу отбора на Казахстан. Казахстанците също спечелиха днес своя първи мач, като победиха с 2:1 Република Северна Македония.

Селекционерът на България Александър Димитров започна със състав: Светослав Вуцов, Виктор Попов, Християн Петров, Станислав Работов, Мартин Дичев, Доминик Янков, Йоан Бауренски, Станислав Шопов, Филип Кръстев, Денислав Ангелов и Преслав Боруков. В различни моменти от второто полувреме в игра се появиха Емануил Мирчев, Стефан Каменов, Патрик-Габриел Галчев и Владимир Николов.

Украинците започнаха по-активно и в 8-ата минута Назаренко отбеляза, след като получи в средата на нашето наказателно поле центриране от ляво. Нападателят на Динамо (Киев) прати топката между вратаря и гредата за 1:0.

В 20-ата минута нападателят на Етър Преслав Боруков пресира вратаря Турбаевски, който сбърка при изритването на топката напред. Тя попадна в Доминик Янков, който без особени проблеми я прати над вратаря на Украйна за 1:1.

В следващите пет минути имаше по едно чудесно положение и за двата отбора. Най-напред с гола се разминаха играчите в жълто-синьо. В 25-ата минута Доминик Янков, Филип Кръстев и Преслав Боруков направиха отлична комбинация, като таранът отрази чудесно с едно докосване за Кръстев. Точно преди да нанесе решителен удар обаче защитник на Украйна изчисти в корнер.

В 53-ата минута стана 2:1 за България след изпълнение на свободен удар от Филип Кръстев. Фаулът беше спечелен от Доминик Янков, който при контраатака беше повален около дъгата на наказателното поле./БНР/

Снимка: Sportal.bg