НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Младежи се биха в болницата, след това и пред полицията в Хасково

Досъдебно производство за хулиганство е образувано в РПУ Хасково. Вчера по обяд пред управлението са паркирали два автомобила с петима мъже в явен конфликт. При слизане от колите, разпрата им прераснала в сбиване, което довело до незабавното им отвеждане,  снемане на обяснения и установяване на самоличността им.

В хода на работата станало известно, че преди дни между две момчета на 18г. и 17г.възникнало напрежение в местна дискотека. Конфликтът продължил на следващия ден на улицата, където двамата влезли в ръкопашна схватка. Скандалът избухнал с пълна сила вчера, когато двамата, заедно с бащите си се срещнали случайно пред Съдебна медицина, за да се освидетелстват.  

На помощ в разпрата се включили и бащите им и братът на единия. Родителят/45г./ на непълнолетния притежавал газов пистолет, с който в двора на МБАЛ Хасково е произвел изстрел във въздуха, и който по-късно е иззет с протокол от полицаите. При сбиването в болницата е счупено и странично стъкло на предната дясна врата на „Ленд Ровър-а“ на въпросния родител. Последвало е преследване с колите и паркиране пред полицейското управление, където са отделени и отведени от полицейските служители.

Петимата са задържани до 24 часа.

сн. Taran.news