Новини

Младеж от Любимец отива на съд, пробвал изнасилване

21-годишен младеж е предаден на съд заради опита си да изнасили и блудства с жена в Любимец. Престъплението бе извършено през юни.

Обвиняемият се разхождал в района на общоградски басейн, до който се намирало заведение. По същото време там се провеждало семейно тържество. Когато от ресторанта излязла 44 – годишната пострадала жена, обвиняемият я причакал до близкия паркинг и я издърпал. След това я замъкнал до тревни площи, близо до река Марица, където я съборил на земята, направил опит да я изнасили и блудствал с нея. Въпреки че жената оказала съпротива и викала за помощ, обвиняемият не се отказал от извършване на деянието.

Бързата намеса на полицейски служители от Участък „Полиция“ – Любимец е предотвратила евентуално по-тежки последици, като незабавните оперативно-издирвателни действия са довели до задържането на извършителя.

В хода на разследването мъжът е признал вината си и е направил самопризнания. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от прокуратурата.