ЗдравеПРЕПОРЪЧАНИ

Могат ли кайсиевите ядки да помогнат при рак?

Кайсиевите ядки са лек за рак! Ако това твърдение ви звучи прекалено категорично, тогава приемете, че те могат да бъдат и отлично профилактично средство срещу онкологичните заболявания.
Как е възможно това? Има книга, която се казва „Светът без рак“ на Едуард Грифин. В тази книга авторът пише за откритие, което е известно на науката вече повече от тридесет години. Лек за различни ракови заболявания, метод за лечение на рак, но този метод е просто погребан от онези, които печелят от болестите на другите – всички знаем колко струват необходимите за лечение на онко болести лекарства.

Както обяснява Едуард Грифин, лекарството за рак съществува от доста време. Още повече – дори не е необходимо да се произвежда. Самата природа се грижи за присъствието му, хората просто не забелязват. Скрито е в най-обикновените кайсиеви ядки.

Кайсиевите ядки съдържат много витамин В17. Този витамин има много ценни качества за човешкото тяло. Освен факта, че витамин В 17 е отлично профилактично средство срещу появата на злокачествени тумори, той също така допринася за лечението, ако човек вече е болен от рак.

Но, за да се случи това полезният витамин В 17 трябва да е нужната за лечение и профилактика концентрация.

Витамин B17 (Laetril, Amigdalin) е един от най-коментираните витамини през последните десетилетия. От химическа гледна точка, това вещество е съединение от две молекули захар (бензолдехид и цианид), наречено „амигдалин“, което се открива в кайсиевите семена. В Древен Египет и Китай горчивите ядки са били използвани като лекарство още преди хилядолетия. Независими изследвания показват, че племето Хунза в Хималаите никога не е боледувало от рак, докато родната им диета е била богата на просо и кайсии. Въпреки това, веднага след като са преминали на западна диета, много от жителите на това племе започват да страдат от рак. Значението на тези констатации не може да се пренебрегне.
Раковите клетки умират. Извадки от доклада на д-р Кребс (младши), прочетен в Лос Анджелис на годишната конференция за рака през 1989 година гласи: „Ракът е резултат от хронични метаболитни нарушения, което вече е очевидно днес. Това не е инфекциозно заболяване, причинено от бактерии или вируси. Това е болест, която е метаболитна по природа. Това е метаболитно нарушение.

И нещо важно – не прекалявайте с ядките: те съдържат изключително опасно вещество – гликозид амигдалин. В стомаха това вещество се разделя с отделянето на синилна киселина (най-силната отрова). По-голямата част от гликозида се съдържа в семената на горчивия бадем – до 3.5%, а при ябълката – около 0.6%. Хидроциановата киселина блокира дишането на клетките и производството на енергия, и при доза от 60 мг. може да предизвика задушаване за секунди. Особено опасно е за децата. Има мнение че опасността от суровите ядки е силно преувеличена, тъй като общата концентрация на токсични вещества е много малка.

Източник: Lekuva.net. Снимка: aromaks.com