НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Мъжът и синът на симеоновградската кметица с обвинение за купуване на гласове

Мъжът на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова от ГЕРБ – Пеньо Рангелов – Магарето, от вчера е с обвинение от прокуратурата за купуване на гласове, научи Taran.news от свои източници в съдебната система. Той бе задържан при акция на полицията на 4 ноември. А резултатите от операцията бяха оповестени от вътрешния министър Бойко Рашков в Симеоновград. Държавното обвинение е определило мярка за неотклонение – парична гаранция от 3 000 лв за Магарето.

Парична гаранция също от 3 000 лв е определена и за сина му – Александър. При акцията бяха арестувани още двама мъже на 34 и 51 години. За Божидар Маринов и Делчо Христов е постановена най-леката мярка за неотклонение – подписка.

И четиримата са обвинени за купуване на гласове. Според Бойко Рашков това е ставало в полза на ГЕРБ. Схемата в града била свързана с облаги, а не с пари. На хора в ромските махали им било заявено, че ако гласуват за определена партия, ще могат да секат необезпокоявано дърва от общинския фонд. Имало и такива, които са били заплашвани, че ако не гласуват правилно, ще им бъдат съборени незаконните къщи, твърдят запознати. В деня на акцията Рашков оповести, че е била открита голяма сума пари, както и оцветени списъци.

Според наши източници обвиненията идват след като са били разпитани множество свидетели пред съдия. По време на разпитите в Темида, те са признали, че са им били обещавани различни неща и са посочили точно четиримата мъже, твърдят осведомени.

Часове след акцията кметицата на Симеоновград съобщи пред журналисти, че обвиненията срещу семейството й са безпочвени. Днес тя отказа да коментира събитията от вчера.