НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Монопола от Димитровград бяга два пъти от полицаи за 5 дни

43-годишен мъж от Димитровград отказа за втори път да бъде проверен от полицаи в рамките на 5 дни.  

Вчера в 10 часа на кръстовището между булевардите „3 март“ и „Благоев“ в Димитровград, полицейски автопатрул е подал сигнал със стоп палка за проверка на лек автомобил „БМВ“, шофиран от задържания, който е известен с прякора – Монопола.

Въпреки подадените още звукови и светлинни сигнали за спиране, водачът е продължил пътя си в посока с.Добрич. През цялото време е бил следван от служебен автомобил.

В селото, познайникът на полицията самокатастрофирал, след което изоставил колата и побягнал. Задържан е от униформените полицаи. Отказал е тест за алкохол, наркотици и кръвна проба.

От полицията информират, че същото поведение е имал и на 2-и юни, когато отново е бил задържан след неподчинение за проверка. Тогава с „Ауди“-то си продължил да бяга в града, но отново е бил заловен от полицейските служители.

От прокуратурата са повдигнали обвинение на Монопола в условията на продължавано престъпление по образувано бързо производство. Той е криминално проявен. Мъжът е хващан 4 пъти с дрога и един път за измама.