НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Над 400 военни от България, Гърция и Италия стреляха на Корен

На полигона край хасковското село Корен приключи военното учение „Пирински страж 23“, в което взеха участие войскови части на България, Гърция и Италия. Съюзните войски разиграха в продължение на една седмица контранастъпление.

В учението участие взеха над 400 военнослужещи. Беше показана и военна техника, с която бе неутрализиран врага – танкове, бронетранспортьори, артилерия, самолети и вертолети. Сценарият на тренировката включваше спиране на настъплението на противник и ответна контраатака.

Целта бе усвояване на умения за действия в коалиционен формат и повишаване на оперативната съвместимост между силите на различните държави. Финалът на учението бе изгледано от Началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който след края му даде добра оценка.

„Българската армия е на своя пост. Личният състав е мотивиран. И мога да кажа, че на военно стратегическо ниво ни се чува гласа в НАТО, участваме активно във вземането на решенията и българските съображения се вземат в предвид“, каза адмирал Ефтимов.