Новини

Над 7500 лични документи са приели в паспортна за февруари

През м.февруари,служителите на звената „БДС“ в областта са приели 2833 лични карти, 2796 паспорта и 1889 свидетелства за правоуправление, съобщиха от Пресцентъра на МВР в Хасково. По данни на служителите в звената,  обслужване на човек варира между 5 и 10 минути. Очаква се през м.март да изтече срока на валидност на 619 лични карти, 1701 паспорта и 559 шофьорски книжки. 

От „Български документи за самоличност“ припомнят, че заявления за подмяна на лични документи могат да се подават и преди срока на изтичане на валидността им. Граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Хасково, имат възможност да подават заявления за издаване на документи за самоличност във всяко от звената БДС на територията на областта.

Граждани, които притежават валиден електронен подпис и валидна биометрия, могат да ползват услугите за издаване на личен документ чрез електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg. По електронен път е възможно да се подаде заявление за подмяна на повредено, унищожено, изгубено или откраднато СУМПС с ново за същата валидност.

От ОДМВР Хасково се отчетоха, че в последните дни на принципа на груповата заявка са приели заявления на 191 човека от димитровградска фирма. В рамките на 3 дни, служителите са заявили 307 лични документа.

От началото на годината са приети 29 групови заявки за посещение на мобилни екипи. В предстоящите 22 посещения в институции, кметства и фирми ще бъдат обслужени над 700 човека.

Снимка: Пресцентър МВР Хасково