НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Наемател уби хазяйката си в Димитровград

62-годишна жена е убита в Димитровград. В петък вечерта е постъпил сигнал в полицията, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Хасково. В него се казвало, че има починала жена в приземен етаж на къща в Димитровград.

На място са пристигнали полицейски екипи и разследващи полицаи от РПУ на МВР – Димитровград. При извършения оглед по трупа на пострадалата са били открити множество кръвонасядания в  областта на крайниците и тялото, както и рана на глезена на левия крак. Трупът е бил откаран за аутопсия.

Установено е, че починалата жена е на 62-години. Тя била собственичка на къщата и живеела на втория етаж.  Приземният етаж на дома обитавал обвиняемият П.П. В пеетък вечерта двамата се скарали по повод битов спор, като наемателят нанесъл множество удари по тялото и крайниците на жената с твърд предмет. Когато жената изпаднала в безсъзнание,  той се обадил на тел. 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние.
Пристигналите на място полицаи установили, че е нанесъл удари на жената с метален водопроводен разтегаем ключ. Бил е тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като уредът е отчел 1,5 промила на хиляда алкохол в издишания въздух.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа от прокурор. Арестуваният е криминално проявен за кражби. Направил е самопризнания.