Спорт

Националите ни по волейбол: Бяхме надъхани срещу Франция

„Стартирахме в първия мач от олимпийската квалификация срещу Франция много надъхани. Целта бе ясна – раздаване на 110%. Да се борим за всяка точка. Тактически смятам, че бяхме подготвени много добре. Физически също сме добре. Независимо как сме се чувствали, адреналинът и нахлулите емоции ни вдигнаха днес и направихме една страхотна победа“. Това казва посрещачът от българския национален отбор по волейбол Мартин Атанасов след снощната победа над Франция в олимпийския квалификационен турнил в Берлин.

Bgvolleyball.com цитира и Розалин Пенчев: „Ключът за победата в този мач бе силния сервис. Във важните моменти вкарахме много стабилен начален удар. От друга страна не очаквах от съперника такива грешки в решителните моменти. Но в крайна сметка успехът е на наша страна и можем само да се радваме от добрия старт в турнира. Според мен най-накрая сме се излекували от психическата травма от загубата от Бразилия. Смятам, че личи – всеки е рестартиран и всеки играе зя победата!

Капитанът Виктор Йосифов пък заяви пред спортния сайт:

„Това е, може би, най-добрият ни мач след мача срещу Бразилия. Накрая успяхме да си вземем своето, което не успяхме да направим срещу Бразилия. Да не изпадаме в еуфория – страхотна победа, но това е само първата стъпка. Дано продължим в същия ритъм.“ 

„Победата ни дава самочувствие и увереност, че можем да играем срещу всички отбори, така че не трябва да се отпускаме. Трябва да запазим концентрацията за следващите мачове“.

„Изиграхме страхотен мач, най-вече тайбрека. Имахме ситуации, в които наистина французите натискаха много със сервис, но ние успявахме да изиграем дори и високите топки, които имахме, по най-добрия начин. Тази победа е много важна за нас. Нашите козове бяха сервисът и това, че направихме малко грешки в атака. Посрещането на фона на сервиса, който съперникът би, мисля, че беше много добре. Флот със скорост 120 км/ч е много тежък за посрещачите“, коментира Цветан Соколов пред bgvolleybal.com.