Новини

Недоволство от храната на социалния патронаж в Харманли

Потребители на социалния патронаж в Харманли се оплакват от храната, която им се предоставя. Гинка Кирова казва, че нейната баба на 91 г, е потребител на услугата, но е недоволна. По разказа на Кирова, когато има варива, те са сурови. Последното оплакване е от 18 януари, когато на хората са дали суров грах. Преди това, на 29 декември, е имало пилешка супа, в която нямало месо. По думите на Кирова този месец всички хора, записани за услугата, са платили 46 лв. „Храната няма никакво качество. Има и други недоволни, но не се оплакват по някакви причини“, каза Кирова.

Потърсихме коментар от кметицата на Харманли Мария Киркова, която не видя проблем с храната. По думите й правени са няколко проверки, които не са открили нередности. Тя препоръча на недоволните да поискат външна проверка. Според нея всичко в кухнята се приготвя по стандартите, които са зададени. Мария Киркова видя в този случай политическа атака. „Как пък все на един и същи общински съветник хората се оплакват“, каза тя.

Киркова име не посочи, но явно става дума за Николай Георгиев, който е публикувал снимки с храната във фейсбук. Потърсихме и него за коментар. „Това не е политическа атака. Рано е за избори. Всеки общински съветник трябва да защитава хората и в това си качество правя това“, заяви той.

Днес в общината е имало отново среща заради проблема. На нея страните отново са обяснили позициите си. А хората, които подават сигнал искат качеството на храната да се подобри.

сн. xnews.bg